Popis
Jedná se o velmi atraktivní a elegantní víno, které zrálo 9 měsíců v nových i použitých dubových sudech, kde získalo nezaměnitelnou vůni a chuť. Hrozny k výrobě tohoto vína se sbíraly ručně a byly do vinařství ke zpracování dopraveny v malých koších. Víno bylo lahvováno v červnu 2020 a zašpuntováno zátkou z portugalského přírodního korku. Je vhodné pro vegetariány i vegany. Je výborné k okamžité konzumaci, stejně tak jako k archivaci.
Ilustrace na etiketě zobrazuje obra Adamastora, který se snažil zastrašit portugalské mořeplavce, když se snažili obeplout Mys Dobré naděje na jejich cestě do Indie. Inspirováno slavným portugalským eposem Lusíadas - Lusovci od Luíse de Camoese (1572)
V údolí řeky Douro se kromě nejznámějších portských vín vyrábí také vynikající tichá vína. Jsou většinou plná, robustní a zrají kratší či delší dobu v dubových sudech. Vyrábí se ze stejných hroznů jako vína portská. V Douru se pěstuje velké množství odrůd a mnohé z nich jsou používány pouze zde.
O VINAŘSTVÍ
Quinta do Portal
Rodinné butikové vinařství zasazené do nádherné scenérie historické vinařské oblasti v údolí řeky Douro má jasný cíl a vizi a tím je důraz na tradici, kvalitu a udržitelnost.
Dobře odvedená práce, vášeň a zapálení pro to, co dělají, jim pomohlo získat mnoho mezinárodních ocenění. Výroba se zaměřuje na prémiová portská vína, fortifikované víno moscatel, tichá vína a malé množství olivového oleje.
Quintu do Portal vlastní stará vinařská rodina Mansilha Branco, která v údolí řeky Douro vyrábí portská vína už od roku 1881. Současný majitel Pedro Mansilha Branco je již 5. generací vinařů, rodinná tradice přechází z otce na syna. Zmínky o rodině Mansilha v této oblasti však pochází už z 15.stol, kdy portugalsky král Alfons V. věnoval kus půdy v údolí řeky Douro šlechtici D. Afonso de Mansilha.
Dobrodružství s výrobou tichých vín začalo v roce 1994, kdy se stala Quinta do Portal součástí první skupiny vinařů, kteří podporovali potenciál Doura jako oblast pro výrobu tichých vín výjimečné kvality. Rodina vlastní vinohrady na západním i východním břehu řeky, v nadmořské výšce od 190 do 600 m.n.m., což zajišťuje rozmanitost a kvalitu hroznů a možnost vyrobit z nich jedinečná vína.
Quinta do Portal uznává udržitelné vinařské postupy šetrné k přírodě. Snaží se o produkci co nejkvalitnějších hroznů s použitím přírodních zdrojů a omezením znečištění. Jsou členy nadace The Porto Protocol, která spojuje firmy, aby společnými silami bojovali proti klimatickým změnám.
Objem | 0,75l |
Obsah alkoholu | 14% |
Teplota konzumace | 14-16°C |
Odrůdy hroznů | Tinta Roriz (35%)Touriga Nacional (35%)Touriga Franca (30%) |
Ročník | 2018 |
Značka | Quinta do Portal |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinné butikové vinařství zasazené do nádherné scenérie historické vinařské oblasti v údolí řeky Douro má jasný cíl a vizi a tím je důraz na tradici, kvalitu a udržitelnost. Dobře odvedená práce, vášeň a zapálení pro to, co dělají, jim pomohlo získat mnoho mezinárodních ocenění. Výroba se zaměřuje na prémiová portská vína, fortifikované víno moscatel, tichá vína a malé množství olivového oleje.
Quintu do Portal vlastní stará vinařská rodina Mansilha Branco, která v údolí řeky Douro vyrábí portská vína už od roku 1881. Současný majitel Pedro Mansilha Branco je již 5. generací vinařů, rodinná tradice přechází z otce na syna. Zmínky o rodině Mansilha v této oblasti však pochází už z 15.stol, kdy portugalsky král Alfons V. věnoval kus půdy v údolí řeky Douro šlechtici D. Afonso de Mansilha.
Dobrodružství s výrobou tichých vín začalo v roce 1994, kdy se stala Quinta do Portal součástí první skupiny vinařů, kteří podporovali potenciál Doura jako oblast pro výrobu tichých vín výjimečné kvality. Rodina vlastní vinohrady na západním i východním břehu řeky, v nadmořské výšce od 190 do 600 m.n.m., což zajišťuje rozmanitost a kvalitu hroznů a možnost vyrobit z nich jedinečná vína.
Quinta do Portal uznává udržitelné vinařské postupy šetrné k přírodě. Snaží se o produkci co nejkvalitnějších hroznů s použitím přírodních zdrojů a omezením znečištění. Jsou členy nadace The Porto Protocol, která spojuje firmy, aby společnými silami bojovali proti klimatickým změnám.