Popis
O VINAŘSTVÍ
Ravasqueira
Vinařství Ravasqueira se nachází v obci Arraiolos nedaleko Lisabonu a je již od roku 1943 je spjato s rodinou José de Mello. Krome výroby výrazných kvalitních vín se vinařství zaměřuje i na výrobu korku, olivového oleje a medu. Zároveň se také zabývá chovem dobytka a výkrmem černého alentejského prasete. Rodina vlastní na 3 000 hektarů vinic, jež patří do vinařské stezky Alentejo, kde vynikající geologické a podnebné podmínky přispívají výrobě těch nejlepších druhu vín v kraji. Rodina investovala nejen do výsadby vinné révy, ale také do moderních vinařských a meteorologických zařízení po vzoru kalifornského vinařství Nappa Valley. Celý chod vinařství je zajišten výhradně prostřednictvím softwarových systému.
“Filozofií vinarství Ravasqueira je zachování kvality hroznu a charakteru vín. Při výrobě vín kombinujeme nejlepší vinařské tradice, inovace, umění i vědu.”, vyvětluje Pedro Pereira Gonçalves, generální ředitel vinařství a enologie. Vetšina vinné révy je vysazena na jílovo-vápencových pudách s žulovými ochozy. Tyto pudy zadržují vodu v hloubce, a proto je v době zrání vína nezbytné půdu rosit, aby se zajistil přísun dostatečného množství vody a minerálních látek, jež jsou velice důležité pro zajištení vysoké kvality hroznů.
Jednou z charakteristik bílých vín tohoto vinařství je, že všechny hrozny jsou ručne sklízeny do 20kilogramových krabic nadvakrát. Pro zajištení kyselosti se zpočátku sklízejí nedozrálé hrozny a až za několik dnů se sklízím hrozny, které uzrají s jiným aromatickým profilem. Díky tomuto postupu jsou ve sklepech Ravasqueira k dispozici různé druhy vyváženého vína. Terroir Alentejo je důkazem toho, že někdy může jeden region překvapit a představit různé charakteristiky, které umožňují vyrábět jedinečná a přitom dost odlišná vína.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Ravasqueira se nachází v obci Arraiolos nedaleko Lisabonu a je již od roku 1943 je spjato s rodinou José de Mello. Krome výroby výrazných kvalitních vín se vinařství zaměřuje i na výrobu korku, olivového oleje a medu. Zároveň se také zabývá chovem dobytka a výkrmem černého alentejského prasete. Rodina vlastní na 3 000 hektarů vinic, jež patří do vinařské stezky Alentejo, kde vynikající geologické a podnebné podmínky přispívají výrobě těch nejlepších druhu vín v kraji. Rodina investovala nejen do výsadby vinné révy, ale také do moderních vinařských a meteorologických zařízení po vzoru kalifornského vinařství Nappa Valley. Celý chod vinařství je zajišten výhradně prostřednictvím softwarových systému.
“Filozofií vinarství Ravasqueira je zachování kvality hroznu a charakteru vín. Při výrobě vín kombinujeme nejlepší vinařské tradice, inovace, umění i vědu.”, vyvětluje Pedro Pereira Gonçalves, generální ředitel vinařství a enologie. Vetšina vinné révy je vysazena na jílovo-vápencových pudách s žulovými ochozy. Tyto pudy zadržují vodu v hloubce, a proto je v době zrání vína nezbytné půdu rosit, aby se zajistil přísun dostatečného množství vody a minerálních látek, jež jsou velice důležité pro zajištení vysoké kvality hroznů.
Jednou z charakteristik bílých vín tohoto vinařství je, že všechny hrozny jsou ručne sklízeny do 20kilogramových krabic nadvakrát. Pro zajištení kyselosti se zpočátku sklízejí nedozrálé hrozny a až za několik dnů se sklízím hrozny, které uzrají s jiným aromatickým profilem. Díky tomuto postupu jsou ve sklepech Ravasqueira k dispozici různé druhy vyváženého vína. Terroir Alentejo je důkazem toho, že někdy může jeden region překvapit a představit různé charakteristiky, které umožňují vyrábět jedinečná a přitom dost odlišná vína.