PRÉMIOVÁ ŘADA Efekt lupa
 

Červené víno - RAVASQUEIRA - Vinha das Romãs

 
  • Objem: 0,7 l
  • Obsah alkoholu: 14 %
  • Chuť a aroma : černého ovoce, cedrů, lesních plodů, směsí koření, kardamonu a zeminy
  • Barva: tmavě červená, hustá a neprůhledná
  • Ideální konzumace: 16 - 18 °C, k červenému masu, pečenému hovězímu a grilovanému masu
  • Odrůdy hroznů: Syrah, Touriga Franca

Toto víno má masité tělo, pevné třísloviny, ale jemný a elegantní závěr a elmi svěží, minerální dochuť. Víno je ideální k archivaci po dobu 10 i více let.

680 Kč
   
Značka Ravasqueira
Webová stránka značky ravasqueira.com/en/legal-...
Kategorie Červená vína
 

O VINAŘSTVÍ

Ravasqueira

 

Vinařství Ravasqueira se nachází v obci Arraiolos nedaleko Lisabonu a je již od roku 1943 je spjato s rodinou José de Mello. Krome výroby výrazných kvalitních vín se vinařství zaměřuje i na výrobu korku, olivového oleje a medu. Zároveň se také zabývá chovem dobytka a výkrmem černého alentejského prasete. Rodina vlastní na 3 000 hektarů vinic, jež patří do vinařské stezky Alentejo, kde vynikající geologické a podnebné podmínky přispívají výrobě těch nejlepších druhu vín v kraji. Rodina investovala nejen do výsadby vinné révy, ale také do moderních vinařských a meteorologických zařízení po vzoru kalifornského vinařství Nappa Valley. Celý chod vinařství je zajišten výhradně prostřednictvím softwarových systému. 

 IMG-20231120-WA0002  IMG-20231120-WA0004  IMG-20231120-WA0005

“Filozofií vinarství Ravasqueira je zachování kvality hroznu a charakteru vín. Při výrobě vín kombinujeme nejlepší vinařské tradice, inovace, umění i vědu.”, vyvětluje  Pedro Pereira Gonçalves, generální ředitel vinařství a enologie. Vetšina vinné révy je vysazena na jílovo-vápencových pudách s žulovými ochozy. Tyto pudy zadržují vodu v hloubce, a proto je v době zrání vína nezbytné půdu rosit, aby se zajistil přísun dostatečného množství vody a minerálních látek, jež jsou velice důležité pro zajištení vysoké kvality hroznů.

IMG-20231120-WA0003  IMG-20231120-WA0008_1  IMG-20231120-WA0012_1

Jednou z charakteristik bílých vín tohoto vinařství je, že všechny hrozny jsou ručne sklízeny do 20kilogramových krabic nadvakrát.  Pro zajištení kyselosti se zpočátku sklízejí nedozrálé hrozny a až za několik dnů se sklízím hrozny, které uzrají s jiným aromatickým profilem. Díky tomuto postupu jsou ve sklepech Ravasqueira k dispozici různé druhy vyváženého vína. Terroir Alentejo je důkazem toho, že někdy může jeden region překvapit a představit různé charakteristiky, které umožňují vyrábět jedinečná a přitom dost odlišná vína.

IMG-20231120-WA0006  IMG-20231120-WA0007   IMG-20231120-WA0010

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

 Vinařství Ravasqueira se nachází v obci Arraiolos nedaleko Lisabonu a je již od roku 1943 je spjato s rodinou José de Mello. Krome výroby výrazných kvalitních vín se vinařství zaměřuje i na výrobu korku, olivového oleje a medu. Zároveň se také zabývá chovem dobytka a výkrmem černého alentejského prasete. Rodina vlastní na 3 000 hektarů vinic, jež patří do vinařské stezky Alentejo, kde vynikající geologické a podnebné podmínky přispívají výrobě těch nejlepších druhu vín v kraji. Rodina investovala nejen do výsadby vinné révy, ale také do moderních vinařských a meteorologických zařízení po vzoru kalifornského vinařství Nappa Valley. Celý chod vinařství je zajišten výhradně prostřednictvím softwarových systému. 

  “Filozofií vinarství Ravasqueira je zachování kvality hroznu a charakteru vín. Při výrobě vín kombinujeme nejlepší vinařské tradice, inovace, umění i vědu.”, vyvětluje  Pedro Pereira Gonçalves, generální ředitel vinařství a enologie. Vetšina vinné révy je vysazena na jílovo-vápencových pudách s žulovými ochozy. Tyto pudy zadržují vodu v hloubce, a proto je v době zrání vína nezbytné půdu rosit, aby se zajistil přísun dostatečného množství vody a minerálních látek, jež jsou velice důležité pro zajištení vysoké kvality hroznů.


  IMG-20231120-WA0008_1  IMG-20231120-WA0012_1

Jednou z charakteristik bílých vín tohoto vinařství je, že všechny hrozny jsou ručne sklízeny do 20kilogramových krabic nadvakrát.  Pro zajištení kyselosti se zpočátku sklízejí nedozrálé hrozny a až za několik dnů se sklízím hrozny, které uzrají s jiným aromatickým profilem. Díky tomuto postupu jsou ve sklepech Ravasqueira k dispozici různé druhy vyváženého vína. Terroir Alentejo je důkazem toho, že někdy může jeden region překvapit a představit různé charakteristiky, které umožňují vyrábět jedinečná a přitom dost odlišná vína.


  IMG-20231120-WA0007   IMG-20231120-WA0010