Popis
V údolí řeky Douro se kromě nejznámějších portských vín vyrábí také vynikající tichá vína. Jsou většinou plná, robustní a zrají kratší či delší dobu v dubových sudech. Vyrábí se ze stejných hroznů jako vína portská. V Douru se pěstuje velké množství odrůd a mnohé z nich jsou používány pouze zde.
O VINAŘSTVÍ
Quinta de S. Bernardo
Jedná se o rodinné vinařství s dlouholetou tradicí, které bylo založeno již v roce 1912 a dnes jsou jeho vlastníky bratři António e Edmar Monteiro, kteří se o dědictví svých předků starají s vášní, respektem k terroir a láskou pro velká vína. Všechna jejich vína jsou vyrobena z hroznů, které rostou v nadmořské výšce 50-200 m.n.m a mají přirozenou svěžest, ovocnost a eleganci. Jejich vinice se rozkládají ve vyznačené vinařské oblasti Douro a mají 16 ha a jsou staré 3-90 let. Za výrobu vín zodpovídá svérázný vinař Pedro Pinto, který se nám při naší návštěvě věnoval a vše nám svědomitě ukázal, vysvětlil a dal ochutnat. Z návštěvy, která měla být rychlá, se stala návštěva na několik hodin. Musím říct, že Pedrův zápal a nadšení, jeho obrovské nasazení a láska k tomu, co dělá a víra v to, že to dělá dobře se jen tak nevidí. Jeho vína jsou excelentní a já jsem velmi ráda, že vám je mohu nabídnout.
Objem | 0,75l |
Obsah alkoholu | 14% |
Teplota konzumace | 14-16°C |
Odrůdy hroznů | Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousão, Tinta Francisca |
Ročník | 2016 |
Značka | Quinta de São Bernardo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Jedná se o rodinné vinařství s dlouholetou tradicí, které bylo založeno již v roce 1912 a dnes jsou jeho vlastníky bratři António e Edmar Monteiro, kteří se o dědictví svých předků starají s vášní, respektem k terroir a láskou pro velká vína. Všechna jejich vína jsou vyrobena z hroznů, které rostou v nadmořské výšce 50-200 m.n.m a mají přirozenou svěžest, ovocnost a eleganci. Jejich vinice se rozkládají ve vyznačené vinařské oblasti Douro a mají 16 ha a jsou staré 3-90 let. Za výrobu vín zodpovídá svérázný vinař Pedro Pinto, který se nám při naší návštěvě věnoval a vše nám svědomitě ukázal, vysvětlil a dal ochutnat. Z návštěvy, která měla být rychlá, se stala návštěva na několik hodin. Musím říct, že Pedrův zápal a nadšení, jeho obrovské nasazení a láska k tomu, co dělá a víra v to, že to dělá dobře se jen tak nevidí. Jeho vína jsou excelentní a já jsem velmi ráda, že vám je mohu nabídnout.