Popis
Dárková krabička hot obsahuje:
Sardinky v pikantním olivovém oleji Tradičně lovené a ručně tříděné sardinky dušené v páře.
|
|
|
|
|
Solný květ s korkem - piri-piri
Tato sůl se vyrábí v tisíc let starých solných pláních ústí řeky Guadiany, v nejstarší přírodní rezervaci v Portugalsku. Jemné krystaly soli jsou extrémně bohaté na minerály a stopové prvky, v solném květu jich najdete na osmdesát! Vyrábí se tradičními, zcela přírodními a řemeslnými metodami. Z čisté vody Atlantského oceánu se v solných pánvích Castro Marim nashromáždily minerální soli za tisíce let, krystalky se sbírají z hladiny jezírek a suší se na algarvském slunci, aby tak vznikl solný květ prvotřídní kvality. |
Piri-piri proslavil recept z restaurace ve vesničce Guia v jižním Portugalsku, která už od roku 1964 připravovuje grilovaná kuřata v pikantní omáčce Za vznikem oblíbené portugalské omáčky stojí kombinace jihoamerické, indické a africké kuchyně.
Standardně směs koření s označením piri-piri obsahuje v různé kombinaci mleté chilli, čenek, citrónovou kůru, cibuli, černý pepř, sůl, bobkový list, nové koření, oregano, bazalku či estragon. Portugalci omáčkami piri-piri dochucují taktéž ryby a mořské plody.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka Quinta d’Avó (v překladu Babiččina farma) patří malé rodinné firmě Marovina, která byla založena v roce 1988 a sídlí kousek od Lisabonu. Specializuje se na výrobu přírodních pálivých omáček, pikantní pasty a slané marinády. Na portugalském trhu je synonymem vysoké kvality. Snahou je udržet relativně malou produkci, ale co nejvyšší kvalitu.
Filozofie firmy vychází z předpokladu, že přílišná automatizace a velká průmyslová výroba nikdy nepřinese vysokou gastronomickou úroveň. Syrový materiál přímo z polí se třídí, čistí, krájí a smíchá s ostatními ingrediencemi. Nepřidávají se žádná aditiva, excelentní chuť omáček vzniká zcela přirozeně kvalitou použitých materiálů. Quinta d’Avó prodává sve produkty i za hranice Portugalska, kde se inspiruje a přináší tím inovaci ke svým tradičním produktům. Úplně na začátku stálo Chicken Peri peri, koření na oblíbené portugalské pálivé grilované kuře. Dnes se se stejnou vášní a entusiasmem v Quinta d’Avó vyrábí široké spektrum produktů na vaření.
Kvalita znamená bezpečnost, Quinta d’Avó si již po 10 let udržuje mezinárodní certifikát IFS, který garantuje kvalitu, legalitu a bezpečnost. Kvalita znamená také chuť, která se dosáhne použitím jen těch nejlepších ingrediencí, bez přídavku vody a chemie. Kvalita znamená rozvíjet se a vytvářet nové produkty a recepty a reagovat na potřeby trhu, proto je nyní většina produktů bezlepková, vhodná pro vegetariány a vegany a má certifikát Kosher a Halal. Quinta d’Avó jako první v Portugalsku vyvinula organickou pálivou omáčku. Kvalita toho, co jíme určuje kvalitu našich životů.