Novinka Tip Efekt lupa
  • 1 z 5
 

Dárková krabička pikantní mix

 

Dárková krabička obsahuje omáčku piri-piri, sardinky v pikantním oleji a solný květ s piri-piri.

Na výběr z více druhů krabiček- prosím specifikujte požadavek do poznámky: žlutá s hvězdičkou/ žlutá s kachličkam

610 Kč
   
Značka QUINTA D´AVO
Webová stránka značky quintadavo.com/
Kategorie Dárkové sady
 

Dárková krabička hot obsahuje:                                 

Sardinky v pikantním olivovém oleji

Tradičně lovené a ručně tříděné sardinky dušené v páře.

  • Hmotnost jednoho balení: 120 g
  • Hmotnost ryb: 80 g
  • Složení: Sardinky bez kůže a kostí min. 70 %, olivový olej 29 %, sůl 1%, chilli 0,3%
Screenshot 2024-05-24 at 10-40-29 Sardinky bez kůže a kostí v pikantním olivovém oleji CerFis wines - Portugalská vína olivové oleje sardinky a olivy

 

Piri-piri Habanero -95 ml

  • Habanero pálivá omáčka je typická pro Mexiko a vyrábí se z Habanero chilli papriček. Habanero paprička má specifickou chuť a jedná se o velmi pálivou omáčku.
  • Ingredience: pálivé chilli papričky, ovocný ocet, sůl, koření. Obsahuje siřičitany.
  • Certifikáty: Certifikát IFS, Hala, Kosher
  • Zcela bez: přidané vody, přidaných konzervačních látek (siřičitany jsou obsaženy v octu), přidaných barviv, dochucovadel, stabilizátorů, glutamátu sodného, EDTA, tuku, cholesterolu, geneticky modifikované organismy
  • Vhodné pro:  vegetariány a vegany, bezlepkovou dietu
Habanero (2)

 

 

Solný květ s korkem - piri-piri

  • Gramáž: 80 g
  • Složení: bio solný květ 97 %, 3 % piri-piri
  • Použití: malé množství rozmělněte mezi prsty a dochuťte grilovaná jídla, těstoviny, dušené pokrmy či kari

Tato sůl se vyrábí v tisíc let starých solných pláních ústí řeky Guadiany, v nejstarší přírodní rezervaci v Portugalsku. Jemné krystaly soli jsou extrémně bohaté na minerály a stopové prvky, v solném květu jich najdete na osmdesát! Vyrábí se tradičními, zcela přírodními a řemeslnými metodami. Z čisté vody Atlantského oceánu se v solných pánvích Castro Marim nashromáždily minerální soli za tisíce let, krystalky se sbírají z hladiny jezírek a suší se na algarvském slunci, aby tak vznikl solný květ prvotřídní kvality.

 
Bez názvu (297 × 210 mm)(1)

 

 
O PIRI-PIRI
Název piri-piri je používaný i v několika dalších podobách peri-peri nebo pili-pili a původně pochází ze svahilštiny. Označují se tak velmi pálivé malé chilli papričky původně dovezené Portugalci z východního pobřeží Afriky, když 15. století brázdili oceány na svých cestách do Indie. Rostlina pochází původně z Brazílie, ale v africkém podnebí se jí daří lépe.
 
 
Díky vysokému obsahu vitamínu A a C a kapsaicinu, který prokazatelně potlačuje bolest, jim papričky často sloužily během zámořských cest jako medicína a současně jako prevence střevních obtíží námořníků.
 

Piri-piri proslavil recept z restaurace ve vesničce Guia v jižním Portugalsku, která už od roku 1964 připravovuje grilovaná kuřata v pikantní omáčce  Za vznikem oblíbené portugalské omáčky stojí kombinace jihoamerické, indické a africké kuchyně.

Standardně směs koření s označením piri-piri obsahuje v různé kombinaci mleté chilli, čenek, citrónovou kůru, cibuli, černý pepř, sůl, bobkový list, nové koření, oregano, bazalku či estragon. Portugalci omáčkami piri-piri dochucují taktéž ryby a mořské plody.

 piments  Pink White Floral Minimalist Quote Facebook Post(1)  Pink White Floral Minimalist Quote Facebook Post(19)  Pink White Floral Minimalist Quote Facebook Post(21)
 
 
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

 

Značka Quinta d’Avó (v překladu Babiččina farma) patří malé rodinné firmě Marovina, která byla založena v roce 1988 a sídlí kousek od Lisabonu. Specializuje se na výrobu přírodních pálivých omáček, pikantní pasty a slané marinády. Na portugalském trhu je synonymem vysoké kvality. Snahou je udržet relativně malou produkci, ale co nejvyšší kvalitu.

Filozofie firmy vychází z předpokladu, že přílišná automatizace a velká průmyslová výroba nikdy nepřinese vysokou gastronomickou úroveň. Syrový materiál přímo z polí se třídí, čistí, krájí a smíchá s ostatními ingrediencemi. Nepřidávají se žádná aditiva, excelentní chuť omáček vzniká zcela přirozeně kvalitou použitých materiálů. Quinta d’Avó prodává sve produkty i za hranice Portugalska, kde se inspiruje a přináší tím inovaci ke svým tradičním produktům. Úplně na začátku stálo Chicken Peri peri, koření na oblíbené portugalské pálivé grilované kuře. Dnes se se stejnou vášní a entusiasmem v Quinta d’Avó vyrábí široké spektrum produktů na vaření.

quality1     images 3(1)   quality3


Kvalita znamená bezpečnost, Quinta d’Avó si již po 10 let udržuje mezinárodní certifikát IFS, který garantuje kvalitu, legalitu a bezpečnost. Kvalita znamená také chuť, která se dosáhne použitím jen těch nejlepších ingrediencí, bez přídavku vody a chemie. Kvalita znamená rozvíjet se a vytvářet nové produkty a recepty a reagovat na potřeby trhu, proto je nyní většina produktů bezlepková, vhodná pro vegetariány a vegany a má certifikát Kosher a Halal. Quinta d’Avó jako první v Portugalsku vyvinula organickou pálivou omáčku. Kvalita toho, co jíme určuje kvalitu našich životů.

 

 on-the-table-index-2020-1