Popis
O PRODUCENTOVI
Quinta do Crasto
Vinařství Quinta do Crasto se nachází v Údolí řeky Douro a produkuje vína a v menší míře i olivový olej. Jeho historie sahá do 17. století. V roce 1910 ho koupil Constantino de Almeida a po něm ho převzala jeho vnučka Leonor se svým naželem Jorgem Raquette. Vinařství zvelebili a díky nové právní úpravě z roku 1944 mohli i jako menší vinařství začít vyvážet vína do celého světa, což do té doby mohly jen velké vinařské domy. Dnes se jedná o ekologicky odpovědný podnik, který také klade důraz na tradici. Hrozny pro výrobu portského deset lidí sešlapává zhruba čtyři hodiny denně svýma nohama
Na strmých svazích břidlicového a vápencového podloží zde již více než 10 let rostou olivovníky v režimu organické produkce. Lisování probíhá za studena o teplotě nižší než 27 °C. Vinařství používá méně agresivní filtry, které odstraní z olivového oleje kaly ale nevyčistí ho uplně a proto zústává lehce zakalený. Na 70 hektarl vinic se nachází na strmých svazích převážně břidlicového podloží v nadmořské výšce až 600 m. n. m.
Mezi lety 1758-61 nechal Markýz de Pombal vstyčit v Údolí Doura 335 žulových kamenů a tím ohraničil první vinařský region na světě. Jeden z těchto kamenů stojí dodnes na území vinařství vedle staré hospodářské budovy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Quinta do Crasto se nachází v Údolí řeky Douro a produkuje vína a v menší míře i olivový olej. Jeho historie sahá do 17. století. V roce 1910 ho koupil Constantino de Almeida a po něm ho převzala jeho vnučka Leonor se svým naželem Jorgem Raquette. Vinařství zvelebili a díky nové právní úpravě z roku 1944 mohli i jako menší vinařství začít vyvážet vína do celého světa, což do té doby mohly jen velké vinařské domy. Dnes se jedná o ekologicky odpovědný podnik, který také klade důraz na tradici. Hrozny pro výrobu portského deset lidí sešlapává zhruba čtyři hodiny denně svýma nohama
Na strmých svazích břidlicového a vápencového podloží zde již více než 10 let rostou olivovníky v režimu organické produkce. Lisování probíhá za studena o teplotě nižší než 27 °C. Vinařství používá méně agresivní filtry, které odstraní z olivového oleje kaly ale nevyčistí ho uplně a proto zústává lehce zakalený. Na 70 hektarl vinic se nachází na strmých svazích převážně břidlicového podloží v nadmořské výšce až 600 m. n. m.
Mezi lety 1758-61 nechal Markýz de Pombal vstyčit v Údolí Doura 335 žulových kamenů a tím ohraničil první vinařský region na světě. Jeden z těchto kamenů stojí dodnes na území vinařství vedle staré hospodářské budovy.